Byen Thorning
Verdens navle
og centrum i Jylland

  Thorning ByPortal
 
       www.thorningby.dk - Om byen Dannebrog - www.thorningby.dk

Informér familie, venner
og kolleger om
Thorning ByPortal
klik
her

   

40 km/t                                                  50 km/t                                      Pas på vores børn! Der er 50 km/t hastighedsbegrænsning gennem hele Thorning By - I bymidten 40 km zone - Tak fordi du overholder det. Hjælp os med at redde menneskeliv.
 Startside - Home
 Lokalnyt
 Aktiviteter
 Gadekæret
 Markedspladsen
 Om Thorning by
 I Thorning
 Kommuneinfo
 Foreninger
 Erhvervsliv
 Trafik
 Links
 Tilmeld links
 Kontakt ByPortalen
 Bladet Blichfang
 Kirkeblad
 Forsamlingshuset
 Blicheregnen Museum

Er det alvorlig ulykke eller livstruende sygdom? - ring 112

Haster det? Hverdage kl. 8-16: ring til egen læge. Uden for lægens åbningstid - ring til lægevagten på tlf. 7011 3131

Kan det vente? Ring til egen læge og bestil tid til undersøgelse, fornyelse af recept mv.

Thorning ByPortal
er på Facebook - klik her

Gør websiden til startside - klik her

 

Om byen Thorning
(Kilde: Wikipedia)

Thorning er en lille by i Midtjylland med 1.039 indbyggere (2012), beliggende i Thorning Sogn nær primærrute 13. Byen ligger i den nordvestlige del af Silkeborg Kommune og tilhører Region Midtjylland. Thorning er beliggende i et bakket landskab, men med kort afstand mod vest til det fladere vestlige Jyllands langstrakte hede- og plantageområder. Der er 22 kilometer til såvel Silkeborg som Viborg.

Byen er centrum for "Blicher-egnen" benævnt efter den danske forfatter Steen Steensen Blicher, der fra 1819-1825 var præst ved Thorning Kirke. I denne periode begyndte hans omfattende produktion af noveller. Den første var "Brudstykker af en Landsbydegns Dagbog", skrevet 1824. Selvom en stor del af Blichers fortællinger er skrevet senere, tager mange udgangspunkt i egnen omkring Thorning og nabosognet Vium, hvor han voksede op. Til fods opsøgte han egnens beboere og sugede til sig af deres historier.

En stor del af byens veje er navngivet efter Blichers noveller, fx Hosekræmmervej og Mads Doss Vej.

På Thorning Kirkes kirkegård kan man finde gravstenen for hovedpersonen i en af hans viser, Mads Doss, samt en mindesten over kyrasseren Claus Vattrup, kendt fra Blichers fortælling om Messingjens.

I præstegårdens gamle længer finder man Blicheregnens Museum, der bl.a. rummer en samling af Blichers værker og ejendele, samt en udstilling om "Slaget på Grathe Hede", der fandt sted få kilometer syd for Thorning.

Lokalområdet og seværdigheder
Billeder fra området
Afstande

Besøg hjemmesiden til Frederiks Smede og VVS - klik her    www.fsvas.dk

 

Besøg hjemmesiden til Birger Brødløs A/S - Alt i EL -  klik her www.brodlos.dk

 

Besøg hjemmesiden til Prebens Bolig-service - klik her    www.prebens-boligservice.dk

 

 

 

 


Thorning ByPortal - www.thorningby.dk © 2006-2015 - Senest opdateret mandag den 23. februar 2015

 

Siden er fremvist:

Copyright © 2006-2015 www.thorningby.dk Kopiering og gengivelse af tekst og billeder uden tilladelse er ikke tilladt jf. gældende lovgivning

 

Dette website er sponseret af
Den lille Lommebog

www.mitchi.dk www.knaldtilbud.dk www.slagtilbud.dk www.mirakelpriser.dk www.sparsom.dk www.webrotation.dk www.diodenet.dk www.lowenergy.dk www.lowpower.dk www.lysshop.dk www.softlight.dk www.blichfang.dk www.lommebog.dk www.thorningby.dk www.fjordnorge.dk www.livida.dk www.yasmina.dk www.jotne.dk www.scantrold.dk  www.glemsom.dk www.livida.dk www.kiksetjulelys.dk  www.fsvas.dk, www.brodlos.dk www.fotoalarm.dk www.prebens-boligservice.dk www.trimajora.com www.blicherlimo.dk